STUDIO

In het monumentale gebouw van Kelderman en van Noort vind je 8 studio’s en ateliers.

Op kruipafstand van Station Strijp-S

Galileïstraat 2
5621 AE, Eindhoven

 

UITGEVERIJ LECTURIS

Uitgeverij Lecturis verzorgt de betere boeken met een focus op kunst, (grafisch) ontwerp en fotografie. 

Met Citrus brengt Lecturis boeken over koken op de markt. Terwijl de titels onder de naam Dato een cultuurhistorisch karakter hebben maar ook sport- en lifestyle. 

Lecturis brengt uit, redigeert en geeft vorm aan inhoud.

 www.lecturis.nl

MAARTEN BERKERS
MARBL.TV

Marbl.tv produceert, filmt en animeert. Een breed scala aan 2D-animatie, live-action en beeldontwerp voor online en offline campagnes, voor culturele instellingen, festivals, educatie en het commerciële bedrijfsleven.

www.marbl.tv

ARCHITECTUUR LESSEN

Een team van jonge architectuurdocenten. Maakt lesprogramma’s en workshop voor het primair en voortgezet onderwijs.

Het is aan de ontwerpers van nu om een brug te slaan tussen technologische mogelijkheden en menselijke behoeftes. Het creatieve proces van ‘design thinking’ vormt hierin een belangrijke rol.

“Wij dagen leerlingen uit om via architectuur te denken in mogelijkheden, het creatieve proces bewust te sturen en te reflecteren op hun ontwerpkeuzes. Ons aanbod valt daarmee binnen zowel het cultuur- als het techniekonderwijs.”

www.architectuurlessen.nl

RAIN(A)WAY

Rain(a)way ontwerpt, produceert en realiseert klimaatadaptieve oplossingen voor stedelijke gebieden. Door o.a. een nieuw ontwerp voor open bestrating en diverse ontworpen tegels zorgt Rain(a)way voor een betere waterhuishouding in de stad.

Dit helpt bij  regenwateroverlast, droogte en hittestress. Met als missie: het terugbrengen van de natuurlijke watercyclus in de stad. Dat kan door de bodem weer als een spons te laten werken, zoveel mogelijk te vergroenen en water langer vast te houden.

www.rainaway.nl

LISA VAN CASAND

Lisa van Casand maakt multimediale installaties, waarin ze wetenschappelijk onderzoek en poëzie met elkaar verbindt. Ze is vooral geïnteresseerd in de manier waarop we ons als mens verhouden tot dieren, planten en mineralen, kortom tot dat wat niet menselijk is.

Zo liet ze met de fotoserie Fluorescent Signals (2015) zien dat planten geen statische decoratieve objecten zijn maar gevoelige wezens die reageren op stress. Daarnaast werkt Lisa als beeldredacteur bij Follow the Money.

www.lisavancasand.nl

ROB VAN KAAM

Als freelance tekstschrijver geeft Rob van Kaam leesbare woorden aan ongrijpbare hersenspinsels van creatieve makers. Of aan visionaire plannen van bedrijven. Interviews, onderzoek, expo’s, storytelling, persberichten en meer. Zinvolle teksten. 

Onbeperkt geïnteresseerd en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Want als cultureel producent staat hij het liefst midden in de actie.

Daarnaast is Rob docent communicatie.

www.robheid.nl

WE ARE SOCIAL REBELS

Sociaal ontwerpers die zich vastbijten in maatschappelijke vraagstukken. We are Social Rebels strijdt voor een samenleving waarin iedereen op zijn eigen wijze meedraait. Een samenleving waar mensen centraal staan en waaraan ze met hun eigen talenten bijdragen. Om dit te bereiken, zijn ze niet bang om het systeem te bevragen én te veranderen.

We Are Social Rebels ontwerpt, onderzoekt en implementeert sociale interventies. Van jeugdzorg tot mentale gezondheid, van kansen voor kinderen tot een weerbare wijk.

www.wearesocialrebels.nl