SIGRID CALON

WITHIN THE GRID.
BEYOND THE PATTERN.
+ BOOK RELEASE

120 COMPOSITIES IN VORM EN KLEUR

Ontstaan uit een grenzeloze nieuwsgierigheid en drang om te onderzoeken, ontdekken en creëren. Sigrid Calon (1969) zoekt verwondering en inspiratie in alledaagse dingen. Intuïtie, rationaliteit en speelsheid zijn belangrijke factoren in haar werk. Met een grote voorliefde voor de Riso print. Een print techniek die de handmatige charme heeft van zeefdruk en de snelheid van reguliere druk.

In de expositie toont Calon haar laatste 120 werken in print formaat (34 x 45 cm) en het handgebonden boek.

Sigrid Calons RISO BOOK is een spectaculaire hommage aan het vierkant, de cirkel en het grid. Voor haar 120 composities legde ze zichzelf een aantal restricties op: ze werkte met een grid waarin 8 vormen (gebaseerd op het vierkant en de cirkel) en 8 kleuren (geel, fluo oranje, fluo roze, rood, blauw, groen, goud en zwart) voorkomen.

RISO BOOK is verschenen in een oplage van 750, met op het omslag een originele risoprint. Elke editie is door Calon gesigneerd, genummerd en met de hand gebonden.

218 x 168 x 35 mm (Risograph op 100 gr EOS2.0 papier)

SHOP

In de expositie zijn alle 120 Riso prints van Sigrid Calon aanwezig. Een kleine selectie hiervan vind je hier in de online shop van Kelderman en van Noort plus het RISO BOOK:

 • BOEK

  RISO BOOK

  119.83

  SOLD OUT – Risograph printed on 100 grams EOS2.0 paper
  Size: 218 x 168 x 35 mm
  Edition of 750
  All books are signed and numbered

  Lees meer