BACKWARD TURKEY

BACKWARD TURKEY

DOOR MARCO MARTENS

Kelderman en van Noort (KEVN) is 1 van de startlocaties van de luisterervaring: Backward Turkey. Een roadmovie in tekst en muziek; een tragikomische vertelling; Marco Martens schetst in Backward Turkey een portret van een generatie die meer in het hoofd dan in het lijf zit. Op talige wijze doet hij verslag van zijn onbeholpen zoektocht beter naar zijn lijf te leren luisteren om zo zijn burnout-achtige klachten het hoofd te bieden. De hulp van een danscoach werd ingeroepen en deze concludeerde: “Als jij dat zo voelt, ben je een kind van deze tijd.”

Backward Turkey, vernoemd naar Martens’ onnavolgbare dronkemansdansje, is een samenwerking met multi-muzikant Michiel van Iersel. De audiovoorstelling is vanaf 17 juli ’21 in diverse steden gratis toegankelijk door een QR-code op een van onze partnerlocaties te scannen.

Het stuk duurt 30 minuten. En omdat even stilstaan soms de beste vorm van in beweging blijven is, kies je zelf of je Backward Turkey nou wandelend, fietsend, dansend of zittend beluistert.

Je begint de voorstelling door de QR code te scannen. Deze vind je op het terras van KEVN. Neem dan maar meteen iets te drinken mee voor onderweg. En vergeet je oordopjes niet.. KEVN is open op donderdag t/m zondag vanaf 12 uur. De wandeling is 24/7 te beleven.

Meer info vind je hier.