ART VAN TRIEST & MARGRE STEENSMA

ART VAN TRIEST & MARGRE STEENSMA

9 JULI. T/M 25 AUGUSTUS. 2021

OPENING VR. 9 JULI – 17 TOT 22 UUR

Beeldend kunstenaar Art van Triest (1983) verenigt een industriële, rauwe uitstraling met het op poëtische wijze bevragen van maatschappelijke thema’s. Centraal staat het universele menselijk streven naar controle. We bezweren onze fundamentele angst en onzekerheid met een ordening, een systeem. Ik beschouw dit als een coping mechanism, een poging om vat te krijgen op de wereld om ons heen, die voortkomt uit een diepe behoefte aan controle, of de illusie van controle. 

Margré Steensma woont en werkt in Rotterdam. In 2014 is zij afgestudeerd aan de Master Fine Art te KASK in Gent. Ze werkt voornamelijk met sculptuur en installatie. Materialen zoals hout, gips en siliconen komen vaak voor in haar werk. Hierin neemt ze bestaande ruimtes als uitgangspunt die ze onderzoekt en analyseert. De sculpturen en installaties zijn pogingen om bepaalde gebreken op te lossen. 
Het werk wat ze laat zien bij KEVN komt vanuit het project The Waitingroom. De prints zijn ontstaan vanuit een textuurstudie tijdens haar residency bij AGALAB in 2020

Tijdens deze residency bij AGALAB kwamen Art en Magre tot de conclusie dat hun werk inhoudelijk veel overeenkomsten heeft maar uiterlijk juist veel tegenstellingen kent. Vanuit deze ontdekking kwam een plan om verder tot samenwerking te komen. Dit leidde tot deze tentoonstelling van werk van hen beiden en een risoprint  die in samenwerking gemaakt is.